MÅ Solprodukter

Miljövänliga Solprodukter

Många solprodukter innehåller kemiska filter. Ingredienserna absorberas av huden och lagras i både oss och vår natur, vilket har en negativ påverkan.


Vi väljer istället att använda Titandioxid i sortimentent. Det är ett naturligt mineral som stannar kvar på ytan och reflekterar solens strålning. Dessutom döljs inte hudens varningssignaler. Huden blir röd när den utsätts för mer sol än den tål och vi behöver bli påminda om att sätta oss i skuggan.


Solprodukter från MARIA ÅKERBERG rekommenderas varmt till barn.
Tänk på att komplettera med kläder, då småbarn inte ska vistas för
mycket i solen.


Naturligt solfilter för hela familjen
Vi använder oss av Titandioxid som är ett naturligt solfilter. Titandioxiden skyddar huden på samma sätt som kläder: det lägger sig på hudytan och reflekterar solens strålar. Titandioxid är miljövänligt och bevarar hav och sjöar. Blir du röd är det en indikation på att du smörjt in dig för lite eller att det är dags att sätta sig i skuggan. Se det som något positivt!


Titandioxid är säkert att använda på barn.


Titandioxiden skyddar mot UVA-, UVB- och UVC-strålning. Hur soltålig du är beror på din huds förmåga att producera pigment, men ingen är immun mot solens strålar. 


Så används våra solprodukter
Det mest effektiva skyddet får du genom att applicera Sun Protecting Oil SPF 15 över hela kroppen, för att få ett vattenavvisande skydd när du badar. Sedan kompletterar du med Sun Lotion SPF 20 på de mest utsatta partierna. I och med att Sun Lotion SPF 20 är en creme, kan du lägga på ett tjockare lager och därmed få bästa möjliga skydd. När huden blir vit har du maximalt skydd. Snåla aldrig och smörj flera gånger per dag!


Obs: Tänk på att produkterna kan färga kläder och möbler.
Titandioxiden kan också följa med handduken när du torkar
dig eller om du ligger och solar, så kom ihåg att applicera
produkterna flera gånger under dagen.