MÅ Babyvård

Naturlig Babyvård


Bebisens hud är skör och måste skötas varsamt. Huden är ett av
våra allra viktigaste organ och den absorberar upp till 60% av vad vi
lägger på den. Det är därför viktigt att använda milda och skonsamma
produkter som är fria från mineralolja, parfymer, silikoner, färgämnen och konserveringsmedel.


Med rena och naturliga produkter från MARIA ÅKERBERG håller du
barnets hud i gott skick. I vårt övriga sortiment hittar du produkter som passar bra att använda för kvinnor både under och efter graviditet.


Unna hela familjen rena, naturligt vårdande produkter från
MARIA ÅKERBERG!

Ren omtanke för våra allra minsta


Rengöring
Under de första månaderna av barnens liv behövs oftast varken tvål eller schampo. Torka istället rent huden med en fuktad tvättlapp och Baby Oil.
I badvattnet används med fördel Baby Bath, som även gör barnets hår mjukt och lättkammat. När det är dags för schampo, använd sparsamt av Baby Wash. Tvål torkar ut huden och torr hud kan bli början till eksem.


Massage/torr hud
Förutom Baby Oil fungerar Cold Pressed Jojoba Oil, Body & Massage Oil Natural och Body & Massage Oil Relaxing bra vid babymassage. Värm gärna oljorna till kroppstemperatur i ett vattenbad. Royal Facial Oil More och Face Balm är lite lyxigare alternativ.


Ömma bröstvårtor
På ömma bröstvårtor rekommenderas Cold Pressed Jojoba Oil. Den är smaklös och helt ofarlig att förtära. Därför behöver den inte tvättas bort före amning.


Lindring
Aloe Vera Barbadensis verkar svalkande och stillar klåda. Perfekt att stryka på vid vattkoppor. Detta är en ypperligt bra produkt för
husapoteket, om någon till exempel råkar bränna sig på spisen eller i solen.


Skorv
Använd Baby Bath i badvattnet för att mjuka upp skorv. Smörj in Baby Oil i hårbotten och låt verka någon timma. Kamma sedan mycket försiktigt. Tvätta ur håret (om det finns något) med Baby Wash. Har barnet mycket skorv kan Baby Oil lämnas kvar över natten. Även Papaya Peeling är en mild och effektiv produkt att använda vid skorv på äldre barn. Denna ska dock ej användas över natten.


Solskydd
Debatten om solskydd är aktuell varje vår och många är oroliga och undrar vilka skydd man ska våga smörja sina barn med. I alla våra solskydd har vi valt att använda Titandioxid som solfilter.


Titandioxid är ett mineral som inte går in i kroppen, utan det ligger på hudytan och reflekterar solens strålning. Det är det bästa ämnet
att använda som solfilter i solprodukter och det har vi gjort sedan 1996. Det är det ämne som fortsatt rekommenderas av hudläkare
och kan också användas till barn. 


Tänk på att använda solprodukter med enbart Titandioxid för att skydda barnen, samt kläder. Barnens skydd är inte fullt utvecklat i
unga år.


Solprodukter från MARIA ÅKERBERG passar extra bra till de små. Barn under tre år bör däremot inte vistas i solen alls.


För bästa skydd: ta först Sun Protecting Oil SPF 15 och sedan Sun Lotion SPF 20 ovanpå