Traditioner med dom man älskar

Traditioner med dom man älskar

Sen min mormor fyllde 89 har jag åkt på en dagskryssning till Åland med min mormor. Vissa år har mamma och min syster varit med och från början var det två gånger/år. Vi åker med den PRO förening som min mormor är med i och första gången jag var med så var det som ledsagre till min mormor.

Mormor har åkt med denna kryssning i många år före jag började vara med och då följde min mamma eller min syster med. För 7 år sedan så kunde varken min mamma eller min syster åka med och då fick jag chansen och sedan dess är jag fast. Resan har sina rutiner, det gäller att vara först till buffen (men eftersom jag är med så är vi sällan först) äta alldeles för god mat och mycket dessutom. Tur att jag får lov att hämta mat till mormor så att jag får gå av mig lite.

Efter buffen är det taxfreen som gäller, bunkra årets mediciner i form av en wiskey och lite punch och likör som håller förkylningar borta. 

Nu går vi vidare till pokermaskinerna, min mormor älskar kortspel och hon tycker om när det skramlar i automaten när hon vinner. En helt underbar stund. Min mormor är halvblind så jag/vi får vara hennes ögon.

När hon inte orkar längre så går vi till baren och beställer en varsin drink och lyssnar på musiken, brukar vara ett dansband som spelar.

Vi hinner inte så mycket på 5 timmar men det är så underbart att ha en mormor som faktiskt orkar vara med fast hon blir 96 i höst.

På måndag är det dags igen. 

Kram Mia

2019-04-03 07:50