Tid för återhämtning.....

Min yngsta son spelar handboll och vill åka på handbollsläger.... Förra året blev ju inte ett vanligt år då vi hade planerat att Handbollsskolan i Idre skulle vara midsommarveckan (då jag hade tagit ledigt) men den blev i augusti och då hade jag bokningar och hade inte möjlighet att vara med här uppe i Idre. I år så blev lägret av, så nu har både jag och min man fått möjlighet till en veckas "semester". Ja vi har ju koll på markservicen, lagar middagar och sköljer upp kläder men får även mycket egentid, som vi har nyttjat till fullo.

Söndag:
Vi har varit till Njupeskärs vattenfall, det var sjukt länge sen jag var där, det har förändrats en hel del. Jag trodde att vi skulle vara hyfsat ensamma, men ack vad jag tog fel... Vädret var sådär, regn och dimma i luften, men ack så vackert. Jag verkligen älskar allt med vattenfall. Hade vädret varit bättre så hade jag försökt att ta mig närmare fallet, men hala stenar kändes sådär då jag inte är helt ok i kroppen. Jag kan varmt rekommendera att åka dit.

IMG_2230JPG
IMG_E2240JPG
IMG_E2252JPG

Måndag:
Då det är social distansering i Sverige så får vi inte vara med och kika på vad våra barn gör under denna vecka så vi passar på att åka ut och göra andra saker medan Jonathan tränar och hänger med andra ungdomar från hela landet. Dagens mål: Nipfjället, även denna dag bjöd på småregn och dimma så vi valde att försöka ta oss till Ulandsstugan, en tur på ca 7,5 km. Bitvis så var det riktigt blött men otroligt vackert.
IMG_E2262JPG
IMG_E2268JPG
IMG_2271JPG

Tisdag:
Vi fick tips från en förälder att vi skulle besöka Fjätfallet så vi bestämde oss för att göra det. Vi skulle ta det lugnt idag men det blev en promenad  på ca 4,5 km. Fallet låg nära parkeringen men vi siktade på att gå till Stenstugan och äta vårt fika där. En promenad i blötmark och stigar som var omvandlade till vattenfall. Men en sagoskog utan dess like så helt klart värt mödan.
IMG_2282JPG
IMG_2289JPG
IMG_2291JPG

Idag Onsdag:
Idag skiner solen, så vi åkte till Grövelsjön. Min familj har varit där förut, men jag har inga minnen om att jag har varit där. Vi siktade på Silverfallet och det blev en nätt tur på 7,5 km. Dagen har varit magisk. Vi åkte tidigt så vi klarade oss från den värsta hettan. Fjällvärlden är så vacker, tänk att vi bor i ett land som både bjuder på långa sandstränder runt våran kust och härliga fjäll. Helt otroligt att så många längtar härifrån när det finns så mycket att upptäcka här hos oss.
IMG_E2331JPG
IMG_2334JPG

Denna vecka har jag tankat energi och gått mycket, så jag kommer att behöva några dagar att vila upp min kropp för att orka jobba nästa vecka. Det har varit så värt det, lugnet i fjällen, alla härliga samtal med min man, tiden vi har fått med Jonathan och bara att få vara är så underbart.

IMG_2308JPG
IMG_2309JPG
I morgon Torsdag är Handbollsskolan i Idre över och vi ska åka hem och fira midsommar. Men medan Jonathan spelar avslutningsmatcher som vi inte får se så tar vi liften upp på toppen, om vädret tillåter. Tar en promenad till toppstugan och äter lunch och sen tar liften ner igen (hoppas jag)
Ha det alldeles fantastiskt och njut av livet

Kram Mia