Naturlig Skönhet

Skräck blandad förtjusning....

· 603 ord · ungefär 3 minuter

Back Pain Blues

Förra veckan hände det något stort för mitt band Late Production, då släpptes vår första låt på Spotify. Känns helt galet och häftigt. Idag händer det något stort för mig personligen för idag släpps min låt på Spotify. Jag har provat att skriva låtar när jag var typ 24 år och gick Rytmus i Stockholm och lovade mig själv efter det, att det här gör andra såååå mycket bättre. Men nu står jag här och har skrivit en alldeles egen låt.

Det är en Blues som handlar om att man har något i sitt liv som man egentligen inte vill ha där men man kan liksom inte komma ifrån. Jag älskar min låt, den har tillsammans med mitt härliga band vuxit fram och jag är super stolt….. men jätte nervös…

Varför och hur skrev jag låten?

I januari i år så var vi med i ett projekt via Studiefrämjandet som heter Livekarusellen som är en rikstäckande “tävling” för sådana som vi som gillar att spela musik. Variationen på band som var med var stor både i kunskap och stil. I Dalarna var vi 14 band som skulle ut på en miniturne. Första spelningen var på Fryshuset I Borlänge.

Vi delades in I grupper om 3 band där vi skulle följa varandra och ge varandra konstruktiv kritik. Våra följeslagare var Merrylane och Ärkepucko. Vi fick spela 3 låtar var, vi körde 3 covers, och för oss som inte stått på scen så mycket kändes det jätte stort. Våra båda medspelare körde endast eget material och vi fick som tips att börja skriva eget. Dom tyckte vi var bra men att vi skulle bli ännu bättre om vi skrev eget.

Vi tyckte att covers är ju jättebra så vi planerade för nästa spelning som på Lilla Helvetet I Mora. Tre nya covers repades in och vi fick samma input där, ni är bra men det vore coolare om vi kunde skriva eget material.

Dagarna efter Moraspelningen så kommer vår bandledare Jannica med en EGEN LÅT!!!! Så häftigt! Vi började leka lite med “Jag vill inte jobba” och vips så hade vi en egen låt!
Då tänkte jag kan Jannica, då ska i alla fall jag försöka. Men jag hade mina tidigare försök, för typ hur länge sen som helst, i färskt minne så jag tänkte att jag googlar…. Hur skriver man en Blues! Fick fram några bra sidor, bestämde mig för en tonart och började leka med en melodi. Texten kom lite efterhand, jag spelade in en liten slinga som jag skickade till mina bandmedlemmar och dom hjälpte mig att få till låten som den är idag och jag är så glad.

Den 3:e spelningen på livekarusellen var en livespelning på nätet på Magasinet i Falun. Det var så coolt och skumt att få vara med om. Här valde vi att för första gången framföra våra egna alster. Vi hade inte repat så många gånger men var glada över vad vi klarat av.

Tävlingen avgjordes och vi kom på 4:e plats i Dalarnas region och vann en inspelning av våra egna låtar med motiveringen:
”Ni klev på scenen och tog oss alla med storm! Vi blev helt slagna av er framåtanda och vackra karaktär. Ni visar att det aldrig är försent att börja spela musik, och är därmed ett föredöme både för folkbildningen och alla våra deltagare. Att ni dessutom lyckades med att börja skriva egen musik under denna resa är vi otroligt imponerade av. Wow!”

Så här är alltså våra TVÅ låtar och ni hittar dom på Spotify.
Back Pain Blues
Jag vill inte jobba

Såå Coolt!

Ha en underbar dag / Kram Mia