Naturlig Skönhet

Mjölkfritt test!

· 326 ord · ungefär 2 minuter

Idag ska Oskar, min äldsta son, hjälpa mig att göra ett test. Vi ska äta mjölkfritt i 3 veckor då Oskar har problem med mycket torr hud och acne. Vi har fått tips om att han kan få synbara resultat på 3 veckor om han utesluter mjölkprotein. Oskar kommer även att äta 4 probioskin från Maria Åkerberg/dag (goda tarmbakterier) och dricka citronvatten på morgonen innan frukost för att stödja levern.

Så nu blir det att testa olika alternativ till yoghurt och mjölk så att vi båda står ut under dom här veckorna. Svårast för Oskar blir nog att avstå kebebsåsen, jag ska försöka att göra en mjölkfri variant. För mig blir nog kaffet svårast, har i omgångar försökt att ersätta mjölken men det är svårt eftersom jag dricker en espresso med 2,5 dl varm mjölk så är det svårt att inte det mjölkfria alternativet tar över i smak. Blir nog mycket te under dessa 3 veckor ;-)

Först ut är:
Planti Soygurt Vanilj
Garant Choklad Havredryck
Sproud Barista
Oatly iMat som matlagningsgrädde

Jag testade i morse Sproud Barista till kaffet, men för mig blev det alldeles för mycket smak av ”mjölken” och den tilltalade mig inte, hade jag druckit kaffe som de flesta andra med 2 dl kaffe och någon matsked mjölk, då hade det nog fungerat jättebra.

Soygurt vanilj var otroligt söt och god med en tydlig vaniljsmak och den var rund i konsistensen, den funkar för Oskar och jag ska försöka hitta en som är neutral då jag försöker att undvika socker.

Garants Havre Dryck smakar enligt mig havregrynsgröt med lite chokladsmak (nu gillar jag havregrynsgröt) men även den har lite för mycket socker för min smak. Oskar drack upp min så han tycker nog att den är ok.

Lite senare i veckan ska vi prova att ha i Oatly iMat när jag ska göra en gryta.
Känns spännande och jag hoppas att vi kan leverera ett gott resultat om 3 veckor.

Ha en fin och mysig höstdag!
Kram Mia